شناخت انواع قرنیز ها

از قدیم تا به الان از قرنیز در طراحی اتاق های خانه و فضاهای مختلف استفاده می شد چرا که قرنیز ها نقش به سزای در زیبایی خانه دارند البته که از آن ها فقط برای زیبایی خانه استفاده نمی شود کاربرد های سودمند دیگری نیز دارند برای آشنایی با انواع و کاربرد قرنیز ها ادامه مقاله را مطالعه کنید.

 

انواع قرنیز ها

برای کسانی که مشغول ساخت و ساز خانه هستند، در ابتدا شاید انتخاب نوع قرنیز سخت باشد زیرا انواع مختلف قرنیز ها در بازار موجود است که عبارتند از: قرنیز ام دی اف، قرنیز های پی وی ‌سی، قرنیز سنگی و قرنیز چوب.

در ابتدا ممکن است برای بعضی از افراد، استفاده از قرنیز ها در ساختمان جسم اضافه ای به نظر برسد اما باید گفت نظرشان زمانی که با کاربرد ها و انواع قرنیز ها آشنا شوند، تغییر می کند.

ما در این مطلب پاسخگوی سوالات شما هستیم:

قرنیز ساختمان چیست؟

کاربرد قرنیز ها در خانه چیست؟

انواع قرنیز ها کدام اند؟

توضیحات مربوط به اشکال استفاده از انواع قرنیز ها.

 قرنیز ساختمان چیست؟

یک نوار باریک از جنس های مختلف را که متصل به بخش های انتهایی دیوار و نزدیک به کفپوش داخلی خانه است، قرنیز می گویند. قرنیز مثل یک قاب، بخش های انتهایی دیوار خانه را پوشش می دهد.

از قرنیز برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به بخش های بالایی دیوار و عدم برخورد ضربه به دیوار استفاده می‌ شود.

در گذشته شوره و نم های موجود بر روی دیوار از جمله مشکلاتی بود که در ساخت و ساز خانه وجود داشت امروزه برای حل از این نوع مشکل ها، قرنیز ابداع شده است و به عنوان محافظ دیوار از آن استفاده می شود که می تواند تا حد بسیاری کارآمد باشد.

انواع قرنیز ها، قرنیز چوبیانواع قرنیز ها، قرنیز چوبی

 

کاربرد قرنیز ها در خانه چیست؟

برای جلوگیری از آسیب به سطوح دیوار، جلوگیری از رطوبت و نم بر روی دیوار ساختمان ها، جلوگیری از ایجاد خراش و آسیب روی آن ها،  پوشش دهی درز انبساط کف‌پوش‌های لمینت و پوشش کابل ها، لوله ها و سیم ها همچنین محافظت از دیوار ها در مقابل وسایلی مانند مبلمان و کمد.

 

قرنیز ها را بر چه اساسی تقسیم‌بندی می‌کنند؟

تقسیم بندی قرنیز ها براساس جنس ساخته شده از آن ها می باشد. همانطور که در بالا اشاره کردیم، در حالت کلی انواع قرنیز ها به صورت قرنیز سنگی، قرنیز ام دی اف، قرنیز های پی‌ وی‌ سی و قرنیز چوب می باشد.

قرنیز سنگی: یکی از قدیمی ترین انواع قرنیز ها قرنیز سنگی می باشد که معمولا جنس سنگ های آن مرمر، سرامیک، تراورتن یا سنگ‌های مصنوعی می باشد. انتخاب قرنیز سنگی در بین طراحان داخلی دکوراسیون ساختمان طرفدارن مخصوصی دارد که به علت طبیعی بودن و بافت نامتقارن آن جلوه خاص و زیبایی به خانه می دهد.

از این نوع قرنیز ها به دلیل رنگ های زیبا و متفاوتی که دارد مثل رنگ های سفید، زرد کهربایی، یشمی و خنثی. و شما کافیست مطابق با سلیقه خود رنگ مورد نظرتان را پیدا کنید.

از معایب انتخاب این نوع قرنیز ها می توان به مناسب نبودن برای پوشش کابل‌ها اشاره کرد چون توپر می باشند. از دیگر نکاتی که باید در رابطه با این نوع قرنیز ها بدانید،به سختی از سازه جدا می‌شوند و نمی توانید به آسانی آن ها را به جایی دیگر منتقل کنید.

اگر می خواهید از انواع قرنیز ها، قرنیز سنگی را انتخاب کنید می توانید با تراش های شیک و زیبا در بازار پیدا کنید.

قرنیز ام دی اف: قرنیز ام دی اف از جنس پلی استر، پلاستیک و کامپوزیت می باشد. این نوع قرنیز دارای روکش است و جنس روکش آن از پی وی سی می باشد. روکش پی وی سی، از قرنیز در مقابل خط و خش محافظت میکند.

ارتفاع این قرنیز ها بین ۷ تا ۱۵ سانتیمتر، و قطر آن تقریبا ۸ تا ۱۶ میلی‌متر می باشند و هر یک از این قرنیز ها با در نظر گرفتن ابعادشان کاربرد های مختلفی دارند که می توانید به صورت آماده در بازار پیدا کنید.

برای مثال بهتر است برای خانه هایی با کف‌پوش سرامیک یا سنگ، قرنیز ام دی اف با قطر ۸ میلی‌متر استفاده کرد همچنین در خانه هایی با کف‌پوش پارکت یا لمینت از قرنیز ام دی اف با قطر ۱۶ میلی‌متر مناسب می باشد.

نگهداری و نظافت در این نوع قرنیز ها بسیار آسان و راحت می باشد زیرا گرد و خاک کمتری را به خود جذب می کنند.

 

قرنیز چوب: قدمت قرنیز چوبی نیز به اندازه قرنیز سنگی می باشد. از این نوع قرنیز ها معمولا در خانه های مدرن امروزی و ویلایی به صورت خام در دکوراسیون های گرم با کف‌پوش‌های چوبی مورد استفاده قرار می گیرد.

نقش های برجسته و کنده کاری هایی که بر روی قرنیزهای چوبی قرار دارد سبب به وجود آمدن طرح های زیبا و شیکی بر روی آن ها می شود.

البته لازم به ذکر است که در اطراف سقف سالن‌های پذیرایی از قرنیز های چوبی طرح دار استفاده می‌شود که باعث جلوه زیبای خانه می شود.

قرنیزهای پی ‌وی ‌سی: به علت انعطاف پذیر بودن قرنیز های پی وی سی در اکثر ساختمان سازی ها مورد استفاده قرار می گیرد که قیمت مناسبی هم دارد. این نوع قرنیز ها قابل شستشو و سبک هستند که از چند لایه پلاستیک فشرده شده تشکیل شدند.

انواع قرنیز های پی ‌وی‌ سی موجود است که قرنیز های پلی استایرن پرکاربرد تر هستند که دارای خواصی چون ضد رطوبت، ضد قارچ و خاصیت آنتی باکتریال می باشند. پس می توان گفت برای امنیت بیشتر خانه های مسکونی، قرنیزهای پلی استایرن مناسب اند.

همان طور که اشاره کردیم این نوع قرنیز ها از انعطاف بالایی برخوردارند که برای قسمت های زاویه دار دیوار، کنج و انحنا استفاده می شوند و همچنین نصبی راحت دارند و کارکردن با قرنیز های پی‌ وی ‌سی آسان می باشد.

 

اشکال استفاده از انواع قرنیز ها

یکی از مواردی که در شکل ظاهری قرنیز ها تاثیر زیادی دارد، ابعادشان می باشد که ارتفاع آن ها تقریبا ۷ تا ۹ سانتیمتر است. قرنیز های پای دیوارها،  اغلب به شکل مستطیل می باشند که جدیدا قرنیز های با انحناهای خاص نیز در بازار یافت می شوند.

برای قرنیز های سرامیکی که بیشتر در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند، می توان انواع گل دار و طرح دار آن ها را در بازار پیدا کرد.

از قرنیز های تو خالی باید برای پوشش کابل‌ها یا لوله های موجود در خانه استفاده کرد. همچنین می توانید رنگ قرنیز ها را با توجه به رنگ درب و دیوار ها جهت زیبا تر شدن خانه هایتان انتخاب کنید.

 

جمع بندی

۱-  طبقه بندی قرنیز ها بر اساس جنس آن‌ها می باشد.

۲- از قدیم تا به الان، قرنیز سنگی در طراحی‌ داخلی خانه‌ ها به کار می رود.

۳- در حال حاضر قرنیز ام دی اف، طرفداران زیادی پیدا کرده که در سازه‌های مدرن استفاده می شود.

 

۴- نسل جدید از قرنیز ها، قرنیزهای پی‌ وی ‌سی هستند که امروزه جایگاه خوبی در بازار رقابتی پیدا کردند.

۵- یکی از ترکیبات تازه قرنیزهای پی‌ وی‌ سی، پلی استایرن ها می باشند که دارای خاصیت آنتی باکتریال هستند.

۶- برای خانه‌هایی که کف‌پوشی از جنس لمینت دارند، قرنیزها سبب پوشاندن درز انبساط کف‌پوش ها و زیبایی خانه می‌شوند.

۷- انتخاب رنگ قرنیز ها بر اساس رنگ درب و رنگ دیوارها به زیبایی دکوراسیون خانه، جلوه خاصی می بخشد.

 

انواع قرنیز ها، قرنیز پی وی سیانواع قرنیز ها، قرنیز پی وی سی

 

مقالات پیشتهادی " سفیر ویلا" :

 

تا کنون با خرید ویلا در شمال سرمایه‌گذاری کرده‌اید؟

اساسی ترین مشکلات خانه های قدیمی

برگه استحکام بنا چیست و چه کاربردی دارد؟

انواع بافت زمین و اهمیت آن برای ساخت ویلا در شمال

نکاتی که باید در خرید ویلا در شمال باید رعایت کرد

قیمت ملک در سال 99 بالا می رود یا کاهشی خواهد بود؟

کاهش سود بانکی چگونه بر قیمت مسکن تأثیر می گذارد؟