از ضوابط طرح هادی روستایی چه اطلاعاتی دارید؟
آیا از هوای آلوده شهرتان خسته شده اید؟ آیا شما هم در جستجوی زندگی بدون دغدغه ای در طبیعت بکر هستید؟ بهترین پیشنهاد برای این افراد انتخاب یک روستا برای زندگی می باشد. کافیست در ابتدا یک زمین در روستای دلخواهتان خریداری کنید که البته قبل از خرید، به یک سری اطلاعات در رابطه با ضوابط طرح هادی روستایی نیاز دارید. برای افزایش اطلاعات در این باره ادامه مقاله را مطالعه کنید.
طرح هادی روستایی
اهمیت ضوابط طرح هادی روستایی چیست؟
در شهرهای کوچک و روستاها معمولا معاملات املاک بر اساس سند شورایی انجام می گیرد. اینگونه سندها تنها توسط شورای روستایی یا محلی تأیید می شوند که رسمی نیستند، یعنی در دفاتر اسناد رسمی ثبت نشده اند.
یکی از اشکالاتی که در اینگونه اسنادها وجود دارد، مشخص نبودن نوع کاربری زمین در آنهاست. همین موضوع سبب می شود تا فرد نیاز به طرح هادی روستایی پیدا کند.
البته لازم به ذکر است که تنظیم و تهیه طرح هادی روستایی به عهده کارشناسان در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی می باشد.
ضوابط و طرح هادی روستایی همانند نقشه ای برای توسعه یک روستا عمل کرده است.
تعریف طرح هادی روستا
طرح هادی روستای به طرحی گفته می شود که به اصلاح بافت موجود در روستا و سامان دهی آن، رفع نیاز های عمومی روستایی بر حسب مصوبات طرحهای ساماندهی فضا و طرحهای جامع ناحیهای یا سکونتگاههای روستایی و چگونگی نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف مثل تولیدی، کشاورزی، مسکونی، تجاری و … را تعیین می کند.
در خرید و فروش زمین نقش طرح هادی چیست؟
در ابتدا سوالی مطرح می شود، به نظر شما نقش طرح هادی در هنگام معامله خرید و فروش زمین های روستایی چیست؟
در پاسخ باید بگوییم، اطلاعات در زمینه ضوابط طرح هادی روستایی قبل از انجام معامله زمین مورد نظر، بسیار پر اهمیت می باشد.
برای درک عمیق تر اهمیت این مسئله، مثالی بیان می کنیم:
فرض کنید یک قطعه زمین روستایی خریداری کردید که هدف شما ساخت و ساز در آن می باشد، در این جا باید دارای مجوز ساختمان سازی باشید که لازمه آن مراجعه به مراجع قانونی می باشد. که ممکن است در کمال ناباوری با پاسخ منفی مواجه شوید. آن ها به شما می گویند که بر اساس قانون و طرح هادی روستایی شما نباید ساخت و ساز در زمین مورد نظر انجام دهید به همین دلیل به شما مجوز نمی دهند.
پس ضروریست که قبل از خرید زمین روستایی از طرح هادی آن ناحیه مطلع شوید.
اصطلاح «داخل بافت» به چه منظور است؟
یک اصطلاحی که در طرح هادی زیاد از آن استفاده می شود. زمانی که می گویند زمینی در داخل بافت قرار دارد به آن معناست که زمین جزو محدوده مجاز طرح هادی قرار گرفته و می توان پروانه ساخت و مجوز گرفت و شروع به ساخت و ساز کرد.
پس می توان نتیجه گرفت، ساخت و ساز زمین های قرار گرفته در داخل بافت، مانعی ندارد.
ضوابط طرح هادی روستایی چه جزئیاتی دارد؟
سوالی که ممکن است برای بعضی از افراد پیش بیاید، طرح هادی را باید از کجا و چه طریقی بدست آورد؟ و جزئیات آن چه می باشد؟
پاسخ؛ مرجع تهیه کننده طرح هادی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی می باشد. اگر مایل هستید آخرین نسخه از این طرح را داشته باشید باید به شهرداری ها یا دهیاری ها مراجعه کنید.
مسئولان شهرداری و دهیاری موظف به در اختیار گذاشتن جزئیات طرح هادی روستایی برای شما هستند. علاوه بر این می توانید از چندین نفر که از معتمدین روستا به حساب می آیند، بپرسید که آیا زمین مورد نظر شما در داخل بافت قرار می گیرد یا خیر؟
طرح هادی روستایی
در طرح هادی روستایی تغییر کاربری به چه معناست؟
خبر خوشحال کننده این است که قابلیت تغییر در طرح هادی روستایی وجود دارد و نمی توان گفت یک طرح غیرقابل تغییر است و اگر قصد تغییر کاربری زمین خود را دارید، می توانید به آسانی درخواست دهید.
یک سری توافقاتی بین سازمان امور اراضی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام گرفته که بر اساس آن اعمال هرگونه تغییر کاربری برای اراضی موجود در این طرح هادی باید طبق موافقت سازمان امور اراضی انجام گیرد.
پس هنگامی که تصمیم به تغییر کاربری زمین خود دارید، باید برای ارائه درخواستتان به سازمان امور اراضی مراجعه کنید.
نتیجه گیری
با دیدن آگهی فروش زمین روستایی که قیمت و شرایط خوبی دارد، فورا برای خرید نروید.
در ابتدا لازم است، وضعیت کاربری زمین مورد نظر را ارزیابی و بررسی کنید.
اگر هدف شما ساخت و ساز می باشد، توجه کنید که زمین حتما در داخل بافت جای دارد.
هنگامی که زمین مورد نظر شما در داخل بافت قرار نداشته باشد و شما شروع به ساخت و ساز در آن کنید، به ساختمان ساخته شده شما سندی تعلق نمی گیرد و توسط دهیاری یا شهرداری تخریب می شود.
پس بهتر است حتما پیش از خرید زمین، ابتدا در جستجوی طرح هادی در شهرداری ها یا دهیاری ها باشید.
توصیه مهم:
این مطالب جهت آگاهی رساندن و افزایش اطلاعات به مخاطبان محترم بوده است. قوانین و نکاتی که در این مطالب ذکر شده، مورد تایید بوده است و پیشنهاد می کنیم مراجعه به مراجع ذیربط قانونی قبل از تصمیم گیری در زمینه خرید زمین روستایی فراموش نشود.
طرح هادی روستایی
مقالات پیشنهادی " سفیر ویلا " :